ABD’li senatör: Çin sarımsağı halk sağlığını tehdit ediyor

Cumhuriyetçi Senatör Rick Scott, Ticaret Bakanına bir mektup yazarak, sağlıksız üretim yöntemlerinin olduğu Çin sarımsağının halk sağlığını tehdit ettiği ve güvensiz olduğunu iddia etti.

ABD’li senatör: Çin sarımsağı halk sağlığını tehdit ediyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.12.2023

Türkiye’de de ithalatı yapılan Çin sarımsağına dair endişeler ABD’li senatör tarafından dile getirildi. Senatör Scott mektubunda mevcut endişelere değiniyor. Ayrıca Scott, “yabancı ülkelerde yetiştirilen sarımsakların, özellikle de Çin’de yetiştirilen sarımsakların kalitesi ve güvenliği konusunda ciddi bir halk sağlığı endişesinin” altını çiziyor.

Kanalizasyonda sarımsak yetiştirmek de dahil olmak üzere çevrimiçi videolarda, yemek pişirme bloglarında ve belgesellerde “iyi belgelenmiş” uygulamalara atıfta bulunuyor. Scott, Ticaret Bakanlığı’na harekete geçme çağrısında bulundu.

Senatör Scott ayrıca incelenmesi gereken farklı sarımsak türleri hakkında da ayrıntılı bilgi veriyor: “Soyulmuş, soğutulmuş, taze, dondurulmuş, geçici olarak korunmuş veya su veya diğer nötr maddelerle paketlenmiş olsun veya olmasın, bütün olarak veya karanfillere ayrılmış her cins sarımsak.”

Scott şunları ifade etti: “Gıda güvenliği ve emniyeti, ulusal güvenliğimize, halk sağlığımıza ve ekonomik refahımıza ciddi tehditler oluşturan varoluşsal bir acil durumdur.”

Bilimsel konuları popülerleştirmeye ve açıklamaya çalışan Quebec’teki McGill Üniversitesi Bilim ve Toplum Ofisi, Çin’de kanalizasyonun sarımsak yetiştirmek için gübre olarak kullanıldığına dair “hiçbir kanıt” olmadığını söylüyor.

Üniversitenin 2017 yılında yayınladığı bir makalede “Her halükarda bunda bir sorun yok” deniyor:

“İnsan atığı, hayvan atığı kadar etkili bir gübredir. İnsan atıklarını mahsul yetiştirilen alanlara yaymak kulağa pek çekici gelmiyor ama düşündüğünüzden daha güvenli.”

patronlardunyasi.com

Kaynak:http://www.patronlardunyasi.com/haber/abd-li-senator-cin-sarimsagi-halk-sagligini-tehdit-ediyor/299470

REKLAM ALANI