Kudüs’te otobüs durağındaki sivillere ateş açıldı

Kudüs’te iki saldırganın bir otobüs durağında bekleyen sivillere ateş açması sonucu en az bir kişi yaşamını yitirdi.

Kudüs’te otobüs durağındaki sivillere ateş açıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.11.2023

Kudüs’te sabah işe gitme saatinde bir otobüs durağına açılan ateş sonucu en az bir kişinin öldüğü, sekiz kişinin yaralandığı bildirildi. Acil yardım yetkilileri, hayatını kaybeden kişinin bir kadın olduğunu, yaralananlardan beşinin durumunun ağır olduğunu belirtiyor. Olayın, Kudüs’ün kuzey sınırında bulunan Ramaot yerleşiminde meydana geldiği kaydedildi.

İsrail’in Kızılayı niteliğindeki Magen David Adom’dan (Kızıl Davut Yıldızı) yapılan açıklamada, bir araç içindeki iki silahlı teröristin otobüs durağında beklemekte olan sivillere ateş açtığı bildirildi. Saldırganların güvenlik güçleri ve olay yerinde bulunan bir sivil tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polisin sevk edildiği, polisin başka saldırganlar olup olmadığını anlamak üzere bölgede arama yaptığı bildirildi.

Saldırıya ilk tepki ABD’den geldi. İsrail’deki ABD Büyükelçisi Jack Lew, “Bu sabah meydana gelen, menfur bir terör saldırısıdır. Bu zalimce şiddeti açıkça kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

rtr,AFP/BK,EC

Kaynak:https://www.dw.com/tr/kud%C3%BCste-otob%C3%BCs-dura%C4%9F%C4%B1ndaki-sivillere-ate%C5%9F-a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1/a-67591035

REKLAM ALANI