Elon Musk’a reklam ambargosu

Dünyanın en zengin insanı ve X (Twitter)’in sahibi olan Elon Musk’ın antisemitist bir komplo teorisini desteklemesinin ardından IBM, Apple, Disney gibi dev şirketler X’teki reklamlarını durdurduğunu açıkladı.

Elon Musk’a reklam ambargosu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.11.2023

Sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk Yahudiler’i beyazlardan nefret etmekle suçlayan bir kullanıcıya verdiği yanıtta “Asıl gerçeği söyledin” demiş ve bu paylaşımı tepki çekmişti.

Teknoloji şirketi IBM, eski adıyla Twitter olan X sosyal medya platformuna, Naziler’i öven içeriklerin yanında çıktığı gerekçesiyle reklam vermeyi durdurdu. IBM yaptığı açıklamada, nefret söylemi barındıran içerikler konusunda şirket olarak sıfır tolerans gösterdiklerini belirtti, “Bu kabul edilemez durumu soruşturana kadar X’teki tüm reklamları askıya aldık” dedi.

Axios haber sitesi Apple’ın da X’teki reklamlarını askıya aldığını bildirdi. Apple’dan konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmezken ismi açıklanmayan bir kaynak, Apple’ın, geçen yıl 180 milyon dolar harcama yaptığı X platformundaki reklamları askıya aldığını söyledi.

Disney, eğlence ve film dağıtım şirketi Lionsgate gibi X’e yapılan harcamaları duraklattığını söyledi

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu da, X ve diğer sosyal medya platformundaki reklam faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Elon Musk sosyal medya platformu X’te antisemitist paylaşımları tolere ettiği gerekçesiyle eleştirilmiş, X’te paylaşılan içerikler İsrail ve Hamas çatışmasının başlamasından bu yana daha ayrıntılı şekilde mercek altına alınmıştı.

Beyaz Saray’dan tepki

Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates Musk’ın paylaşımının ardından, “Amerikalılar olarak temel değerlerimizle uyuşmayan antisemitist ve ırkçı nefretin teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz” demişti.

X CEO’su Linda Yaccarino, sosyal medya şirketinin bakış açısının “herkesin ayrımcılığa tümden son vermesi” gerektiği konusunda net olduğunu söyledi.

Elon Musk şirketi satın almadan önce reklamlar Twitter’ın gelirinin yaklaşık yüzde 90’ını oluşturuyordu. Geçen ay X, çalışanlarına şirketin değerinin 19 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu, Musk’un ödediği 44 milyar doların altında kaldı.

patronlardunyasi.com

Kaynak:http://www.patronlardunyasi.com/haber/elon-musk-a-reklam-ambargosu/296971

REKLAM ALANI