Eğitim maliyetleri uçuşa geçti, 6 bankadan faizsiz kredi fırsatları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, eğitim harcamaları geçen yılın aynı ayına göre %120,81 oranında artış gösterdi. Kırtasiye malzemelerindeki fiyat artışları dikkat çekerken, özel okul ücretlerinde de ciddi bir yükselme yaşanıyor …

Eğitim maliyetleri uçuşa geçti, 6 bankadan faizsiz kredi fırsatları
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.09.2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, eğitim harcamaları geçen yılın aynı ayına göre %120,81 oranında artış gösterdi. Kırtasiye malzemelerindeki fiyat artışları dikkat çekerken, özel okul ücretlerinde de ciddi bir yükselme yaşanıyor.

Kırtasiye ürünlerinde %60’a varan zamlar görüldü. Örneğin, geçen yıl 15 TL olan 60 yapraklı defter bu yıl 28 TL’ye, sırt çantası ise 300 TL’den 500 TL’ye yükseldi. Özel okul ücretleri ise büyük şehirlerde 200 bin liradan 2 milyon liraya kadar değişiklik göstermekte. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı %57 zam sınırlaması, yalnızca aynı kademede devam eden öğrenciler için geçerli olup, kademe geçişlerinde bu artış oranı uygulanmıyor. Yeni vergi düzenlemeleri ve KDV oranlarındaki artışlar, özel okul maliyetlerini daha da artırdı.

Bankalar ise, eğitim harcamalarını karşılamak isteyen ailelere çeşitli faizsiz kredi fırsatları sunuyor. HangiKredi’nin sağladığı bilgiye göre, QNB Finansbank ve Akbank, 6 ay vadeli 20.000 TL ve 3 ay vadeli 25.000 TL faizsiz kredi sunarken; Türkiye İş Bankası, 3 ay vadeli 25.000 TL ve DenizBank, 6 ay vadeli 10.000 TL ve 3 ay vadeli 15.000 TL olmak üzere toplam 25.000 TL faizsiz nakit avans seçenekleri sunuyor. Ayrıca, Garanti BBVA ve Enpara da faizsiz ihtiyaç kredileri ile eğitim masraflarına destek olmayı hedefliyor.

Kredi kartı kullanıcıları için de avantajlar mevcut. Türkiye İş Bankası, Enpara, Garanti BBVA, DenizBank, TEB ve Halkbank kredi kartlarına başvurarak peşin eğitim ödemelerinde 6 aya varan faizsiz taksit fırsatlarından yararlanılabilir. Ek taksit seçenekleri için ise Ziraat Bankası, Vakıfbank veya Kuveyt Türk kredi kartları tercih edilebilir.

HangiKredi CEO’su Onur Oğuz, eğitim harcamalarının arttığı bu dönemde ailelere bütçelerini en iyi şekilde yönetmeleri için en avantajlı kredi ve nakit avans fırsatlarını sunma misyonlarını sürdürdüklerini belirtti. Oğuz, “Eğitim gibi hayati öneme sahip bir alanda finansal seçenekleri daha şeffaf ve erişilebilir hale getirmek amacıyla bankaların sunduğu fırsatları karşılaştırarak en uygun seçeneği bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz,” dedi.

Bankaların sunduğu faizsiz kredi ve nakit avans fırsatlarını karşılaştırmak ve başvurularınızı hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için HangiKredi platformunu kullanabilirsiniz.

Kaynak:https://halktv.com.tr/ekonomi/egitim-maliyetleri-ucusa-gecti-6-bankadan-faizsiz-kredi-cozumu-869788h

REKLAM ALANI