Sırrı Sakık, Budak’a ateş püskürdü: “İhanetçi olarak anılacaksın”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ağrı İl Örgütü, Taşlıçay ilçesi Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Budak’ın partiden istifa etmesine ilişkin ilçe binası önünde bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya, DEM Parti Ağrı milletvekilleri …

Sırrı Sakık, Budak’a ateş püskürdü: “İhanetçi olarak anılacaksın”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.08.2024

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ağrı İl Örgütü, Taşlıçay ilçesi Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Budak’ın partiden istifa etmesine ilişkin ilçe binası önünde bir basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya, DEM Parti Ağrı milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamanın yapılacağı saatte belediye anonsunun çalıştırılması alkışlarla protesto edildi.

SIRRI SAKIK: BU HALKA İHANET ETTİN

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, toplantıda Mehmet Ali Budak’ın istifasını eleştirerek sert açıklamalarda bulundu.

Sakık, “Bu halkın oylarıyla seçildin, ama bu halkı ihbar ettin ve ihanet ettin. Sen bu halkın içine nasıl çıkacaksın? Sen ve ağababaların bizi iyi tanıyor. Sende ahlak ve vicdan varsa istifa edersin” ifadelerini kullandı. Sakık, Budak’ın seçim döneminde “Ben Şeyh Said, Seyid Rıza torunuyum” şeklinde konuştuğunu hatırlatarak, “Ama bugün ihanetin oğlusun ve öyle anılacaksın” dedi.

Sakık, belediyelerle halkın hizmetinde olduklarını belirterek, “Üç belediyeyi aldık ve bu belediyelerle halkımızın hizmetindeyiz” şeklinde konuştu. Budak’ın istifasını ve tutumunu sert bir şekilde kınayan Sakık, Budak’ın sadece Taşlıçay’a (Avkevir) değil, tüm bölge halkına ihanet ettiğini ifade etti.

“BUDAK EŞBAŞKANLIK SİSTEMİNİ KABUL ETMEDİ”

DEM Parti Taşlıçay İlçe Eşbaşkanı Faruk Tekgül, Budak’ın adaylık sürecinde partinin hassasiyetlerine uyacağına dair yemin ettiğini ancak seçildikten sonra ahlaki olmayan davranışlara yöneldiğini belirtti.

Tekgül, Budak’ın eşbaşkanlık sistemini kabul etmediğini ve çeşitli sinsi oyunlarla partiden kopma çabası içinde olduğunu söyledi. Ayrıca, Budak’ın ilk icraatının halkı birbirine düşürme ve belediyeden hizmet almayı kendi iş yerlerinden alışveriş yapmaya bağlama şeklinde olduğunu belirtti.

Tekgül, partinin ahlaki değerlerine ve kadın özgürlüğüne uygun hareket edilmediği için başta Taşlıçay halkı olmak üzere tüm halktan özür diledi. Tekgül, bundan sonraki süreçte korku, baskı ve tehditlere karşı direnmeye devam edeceklerini ve halkın kazanımlarını koruyacaklarını vurguladı.

Kaynak:https://halktv.com.tr/gundem/sirri-sakik-budaka-ates-puskurdu-ihanetci-olarak-anilacaksin-860904h

REKLAM ALANI