Rusya-Ukrayna gerilimi tırmanıyor: Kursk’ta 13 yaralı

Rusya’nın Merkez Rusya Federal Bölgesi’nde yer alan Kursk bölgesinde Ukrayna’nın fırlattığı bir füzenin parçaları, bir konut binasına düşerek 13 kişinin yaralanmasına neden oldu. Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’a göre olayın ardından, bölgeye gelen …

Rusya-Ukrayna gerilimi tırmanıyor: Kursk’ta 13 yaralı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.08.2024

Rusya’nın Merkez Rusya Federal Bölgesi’nde yer alan Kursk bölgesinde Ukrayna’nın fırlattığı bir füzenin parçaları, bir konut binasına düşerek 13 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’a göre olayın ardından, bölgeye gelen Rus acil durum ekipleri yangını söndürdü ve binanın tahliyesi başlatıldı. Kursk Valisi Alexey Smirnov, füze parçalarının dokuz katlı bir binaya düşmesi sonucunda ağır yaralı iki kişi dahil olmak üzere toplam 13 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Kursk bölgesinde Rus askeri operasyonları devam ederken, Belovsky bölgesinin yöneticisi Nikolay Volobuyev, bölge sakinlerini sakin olmaya ve yetkililere başvurmaya çağırdı.

Rus hava savunma sistemleri, gece boyunca dört Ukrayna Tochka-U füzesi vurulurken, Rus ordusu Ukrayna’nın bir T-80 tankını ve bir dizi diğer askeri hedefi imha etti. Ayrıca, bölgeye yaklaşık 80 ton insani yardım gönderildi ve Rusya İnsan Hakları Komiseri Tatyana Moskalkova, Birleşmiş Milletler’e Ukrayna’nın insan hakları ihlallerini kınaması için çağrıda bulundu.

Kaynak:https://halktv.com.tr/dunya/rusya-ukrayna-gerilimi-tirmaniyor-kurskta-13-yarali-860569h

REKLAM ALANI