Hamas’tan ‘yeni lider’ duyurusu!

Hamas, Heniyye’nin ölümünün ardından yeni bir lider seçme sürecine girdi. İsmail Heniyye, 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramıştı. Heniyye’nin naaşı, 1 Ağustos’ta Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen cenaze töreninin ardından …

Hamas’tan ‘yeni lider’ duyurusu!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.08.2024

Hamas, Heniyye’nin ölümünün ardından yeni bir lider seçme sürecine girdi. İsmail Heniyye, 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramıştı. Heniyye’nin naaşı, 1 Ağustos’ta Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen cenaze töreninin ardından Lusail kentindeki mezarlığa defnedildi. Törene katılan liderleri Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal karşılamıştı.

Kamuoyunda Halid Meşal’in yeni lider olabileceği konuşuluyor. Meşal, Batı Şeria’nın Silvad köyünde doğmuş, Kuveyt Üniversitesi’nde fizik eğitimi almış ve Hamas’ın kuruluşunda önemli bir rol oynamıştı. 1997’de İsrail’in düzenlediği suikast girişimini atlatmış, ardından sırasıyla Ürdün, Suriye ve Katar’da yaşamıştı. 2004’te Şeyh Ahmed Yasin’in ölümünden sonra Abdülaziz El Rantisi’nin halef olarak Meşal’ı önerdiği biliniyor.

Kaynak:https://halktv.com.tr/dunya/hamastan-yeni-lider-duyurusu-858316h

REKLAM ALANI